• René de Leeuw

Petitie tegen plannen voor extra groei luchthaven Schiphol

AMSTELVEEN Tegenstanders van de plannen van het kabinet om luchthaven Schiphol vanaf 2021 te laten groeien, zijn op internet een petitie begonnen. Volgens de initiatiefnemers is het plan 'onverantwoord voor omwonenden en milieu'. 

'Nee tegen groei van Schiphol' staat er groot bovenaan de petitie. 'De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten dat Schiphol onder voorwaarden verder mag groeien tot 540.000 vliegbewegingen, een toename van bijna 10 procent ten opzichte van de huidige situatie', zo schrijven de initiatiefnemers. 'Dit is onverantwoord voor omwonenden en milieu'.

GEZONDHEID De petitie is op het moment van schrijven 2.960 keer ondertekend, veelal door mensen uit Aalsmeer en Amstelveen, maar ook van verder weg. Zo zijn er zelfs handtekeningen bij van mensen uit Apeldoorn, Rotterdam, Arnhem en Hattem. 'Als geboren en getogen Aalsmeerder weet ik wat vliegtuigen boven ons dorp betekent', schrijft een van de ondertekenaars. 'Veel, heel veel vliegtuigen, elke dag weer, elke nacht weer. Onze gezondheid en ons woongenot hebben er zwaar onder te lijden. Deze zinloze groei moet nu echt stoppen!'

Wil jij de petitie ook ondertekenen? Dat kan hier