• EVL/Rob Franken

Petitie voor Gym3 al bijna negenhonderd keer getekend

AMSTELVEEN 'Gym3 moet weer open, wegens algemeen belang'. Duidelijke woorden op de website Petities.nl, waar medestanders van de onlangs gesloten sportschool Gym3 een petitie zijn begonnen.

Het zijn moeilijke tijden voor de eigenaars van sportschool Gym3 aan de Zetterij in Amstelveen. Eind januari zorgde een explosie voor een grote ravage, onder meer de pui van het pand werd vernield. Mede omdat de politie geen zicht heeft op wie er verantwoordelijk zijn voor de explosie, en waarom deze plaats heeft gevonden, besloot de burgemeester een week later het pand voorlopig te sluiten.

PETITIE Dat besluit heeft uiteraard flink wat gevolgen voor zowel de eigenaars als de klanten van de sportschool. Die zijn daarom een online petitie begonnen waarmee ze de burgemeester over hopen te halen de sportschool weer te heropenen. 

Volgens de initiatiefnemers van de petitie valt Gym3 zelf niets te verwijten en is het daarom niet terecht dat de eigenaars en de bezoekers nu de dupe worden van het incident. Er zijn inmiddels al bijna 900 handtekeningen binnen, waaronder die van rapper Lange Frans. Hij riep op zijn Instagram-account zijn volgers op de petitie ook te ondertekenen.