• Scène uit ´Buurman & Buurman gaan kamperen´.

    Annemieke van der Togt

Jeugdpret in herfstvakantie in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen heeft in de komende herfstvakantie diverse jeugdtheatervoorstellingen en -films op het programma staan. Buurman & Buurman, de allerleukste klussers van Nederland, komen op zondag 27 oktober naar de schouwburg Amstelveen en alle bekende sprookjesfiguren komen voorbij in ´De Sprookjes Revue´ op zondag 20 oktober. In Cinema Amstelveen draaien elke dag leuk films.

In ´De Sprookjes Revue´ (3+) van Het Kleine Theater krijgen bekende sprookjes een verrassende wending. Met leuke liedjes onder begeleiding van een live band levert dat een muzikaal feest op voor jong en oud. In de swingende revue komen bekende Sprookjes-figuren zoals Assepoester, Roodkapje en de Wolf, Doornroosje en Rapunzel langs. De voorstelling begint zondag 20 oktober om 15.00 uur.

KAMPEREN Een week later is ´Buurman & Buurman gaan kamperen´ (4+) twee maal te zien in Amstelveen. De voorstellingen beginnen op zondag 27 oktober om 14.00 en 16.00 uur. De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust en zijn toe aan een welverdiende vakantie en hebben een mooi plekje gereserveerd op een camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…

CINEMA AMSTELVEEN Tijdens de herfstvakantie (van zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober) draaien er elke dag leuke jeugdfilms in Cinema Amstelveen: ´De Club van Lelijke Kinderen´ (6+) is dagelijks om 11.30 uur te zien; ´Everest: De Jonge Yeti´ (6+) dagelijks om 13.35 uur en ´Misfit 2´ (AL) dagelijks om 15.45 uur.

THEATERAGENDA Schouwburg Amstelveen heeft daarnaast de komende week uiteenlopende voorstellingen op het programma staan. Donderdag 17 oktober klinkt de zigeunermuziek van The Basily Gipsy Band. Vrijdag 18 oktober speelt gitarist Ed Struijlaart ´Van Clapton tot Sheeran´. Zaterdag 19 oktober danst ICK Amsterdam ´All Over – Acts of Love´ en speelt Henry van Loon ´Onze Henry´ voor een uitverkochte zaal. Zondag 20 oktober klinkt klassieke muziek van het Uriël Ensemble. Woensdag 23 oktober brengt OG3NE harmonieuze samenzang in de ´Sweet Harmony Tour´.

Voor meer info: www.schouwburgamstelveen.nl