• Facebook/Politie Amstelveen
  • Facebook/Politie Amstelveen

Politie Amstelveen controleert brom- en snorfietsers

AMSTELVEEN De politie Amstelveen heeft vorige week tijdens een verkeerscontrole op twee verschillende locaties in totaal 43 snorfietsers en drie bromfietsen gecontroleerd. 

Allereerst werd op het Sandbergplein gecontroleerd. Hier hielden de agenten onder meer een persoon aan die gesignaleerd stond. Hij moest nog 31 dagen gevangenisstraf uitzitten. Een 15-jarige jongeman gaf een valse naam op om te verbloemen dat hij te jong was om op een snorfiets te rijden. Hij is aangehouden.

HARDNEKKIG Verder trof de politie een hardnekkige man aan die voor de tweede maal in 2 weken werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij kreeg opnieuw een bekeuring, als hij nogmaals wordt gepakt, wordt in overleg met het Openbaar Ministerie zijn snorfiets ingenomen.

Vervolgens gingen de agenten richting de Amsterdamseweg, waar ter hoogte van de Nieuwe Kalfjeslaan een tweede controle werd gehouden. Hier werden nog eens meer dan twintig bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het te donker spuiten van verlichtingsarmaturen, het keren waar dat niet mag om de controle te ontwijken en het rijden door een voetgangersgebied.