• Frank Futselaars tijdens debat in de Tweede Kamer over het stikstofbeleid.

    ANP Foto

SP Amstelveen houdt bijeenkomst over aanpak stikstof

aMSTELVEEN SP Amstelveen heeft om Tweede Kamerlid Frank Futselaar (SP) uitgenodigd om op donderdag 24 oktober uitleg te komen geven over hoe het nu zit met het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Stikstof is momenteel veel in het nieuws: de boeren protesteren en dit moment liggen veel grote bouwprojecten voor nieuwe woonwijken en snelwegen stil. Directe oorzaak hiervoor is een uitspraak van de rechter, die stelt dat er in Nederland zoveel stikstof wordt uitgestoten, dat geen vergunningen voor nieuwe projecten waar stikstof vrij komt kunnen worden afgegeven.

Te veel stikstof (stikstofoxiden en ammoniak) is slecht voor planten en dieren in natuurgebieden in Nederland. Die dreigen hierdoor te verdwijnen en de grond zal verzuren. Daarom heeft de rechter het zogenaamde Programma Aanpak Stikstof (PAS) afgeschoten, Hierdoor zit Nederland als het gaat om nieuwe bouwprojecten behoorlijk op slot.

Frank Futselaar komt op 24 oktober uitleg geven in Wwjkcentrum De Meent aan Orion 3. Hij zal hierbij ingaan op de achtergronden van het PAS, maar ook op de actualiteit zoals we die nu elke dag in het nieuws kunnen zien. Aanvang 20.00 uur. De avond is vrij toegankelijk en ookk niet-leden van de SP zijn welkom.