• Paaskerk.

    PCA-B

Protestantse kerken Amstelveen betreuren Nashvilleverklaring

AMSTELVEEN Protestantse kerken in Amstelveen/Buitenveldert betreuren de uit de VS overgewaaide Nashvilleverklaring over Bijbelse seksualiteit die dit weekend door tientallen orthodoxe christenen en predikanten in Nederland werd ondertekend.

´De Nashvilleverklaring over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen geschokt. Ook binnen de protestantse gemeenten van de Kruiskerk, Paaskerk en Pelgrimskerk is er verdriet over deze verklaring. Wij distantiëren ons ervan. Tegen iedereen die zich door de Nashville-verklaring geraakt of gekwetst voelt, zeggen wij: weet dat er in onze stad kerken zijn waar je van harte welkom bent. In de kerk van Jezus Christus is immers ieder mens als beelddrager van de Schepper, aangeraakt door de liefde van Christus, van harte welkom. Wij spreken geen enkel waardeoordeel uit over de seksuele geaardheid van onze gemeenteleden noch over het huwelijk of andere levensverbintenissen,´ aldus Pieter Licht, secretaris (scriba) Algemene Kerkenraad.

Bij verschillende kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) zijn maandag regenboogvlaggen uitgegaan als reactie op de Nashvillverklaring. Daarmee wil de kerk duidelijk maken dat iedereen welkom is, los van de seksuele geaardheid.

De Nashvilleverklaring wordt in Nederland gesteund door een relatief kleine groep conservatieve christenen die het gevoel hebben dat de traditionele familiewaarden op het spel staan.