• De Poel met zicht op de Urbanuskerk.

    Archief BDU

Voorverkoop voor rondvaart op Amstelveense Poel

AMSTELVEEN Voor liefhebbers die op zaterdag 14 september tijdens de Historische Dag in Bovenkaart een rondvaart op de Amstelveense Poel willen maken, vindt maandagavond 9 september om 19.00 uur voor de twee keer een voorverkoop van tickets plaats.De tickets voor ongeveer een half uur varen op een open boot met 22 zitplaatsen kosten 10 euro per stuk (pinnen is mogelijk). De opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor de actie 'Help ons uit de brand' voor herbouw van de door brand verwoeste Urbanuskerk.

De eerste vaart is om 13.00 uur voor genodigden onder wie de nieuwe burgemeester Tjapko Poppens. Voor de vaarten daarna zijn nog tickets in de verkoop. De voorverkoop gaat op volgorde van binnenkomst. De organisatie zorgt voor koffie en thee.

De rondvaarten zijn georganiseerd door het Bewonersplatform Bovenkerk en de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus met medewerking van Watersportvereniging Amstelveen (WSA) en diverse sponsors. Daarmee gaat de wens in vervulling om Bovenkerk vanaf het water te kunnen laten zien. De rondvaart gaat onder de kippenbrug door en doet ook de Modderpoel (het water achter de Legmeerdijk) aan. Deelnemers krijgen onderweg ook uitleg over dit prachtige stukje Bovenkerk. Het vertrek vindt plaats van de haven van WSA aan Handweg 131 in Amstelveen.

De organisatie beidt ook de mogelijkheid om op 14 september op de Amstelveense Poel te varen in een paar boten met plek voor acht tot tien personen. De eerste vaart is om 11.00 uur en de laatste rond 17.00 uur. Kaartjes voor deze vaarten over een iets kortere route kosten 3 euro. Kaartverkoop voor deze vaarten vindt plaats in de vertrekhaven van WSA aan Handweg 131.