• Gemeente Amstelveen

Remise grote duurzame busvloot in Amstelveen

AMSTELVEEN Op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen Zuid komt een busremise voor elektrische bussen met bijbehorende laadinfrastructuur en nu nog dieselbussen. Connexxion koos deze locatie omdat ze het openbaar vervoer in deze regio de komende 10 jaar organiseert voor haar opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam. In de regio Amstelland Meerlanden rijdt straks de grootste vloot elektrische bussen van Europa. De helft van deze bussen wordt gestald in Amstelveen. De andere helft op Schiphol

Er is inmiddels een tijdelijke laadlocatie ingericht op bedrijventerrein De Loeten. Voor de nieuwe stalling heeft het college van Burgemeester en Wethouders 9 april een omgevingsvergunning verleend.

"In eerste instantie stalt Connexxion circa 75 bussen, waarvan 49 elektrisch zijn aangedreven en de overige nog op diesel rijden. Naar verwachting zijn binnen drie jaar alle bussen elektrisch,¨ vertelt wethouder Peter Bot (Duurzaamheid). ¨In de aanbesteding van de Vervoerregio was duurzaamheid een belangrijke voorwaarde. Bussen die geen schadelijke stoffen uitstoten zijn een belangrijke stap in de richting van het verminderen van fossiele energie zoals diesel en de uitstoot van CO2. Uiteindelijk willen we dat Amstelveen in 2040 onafhankelijk van fossiele brandstoffen is."

De Loeten ligt in het uiterste zuidwesten van Amstelveen en is 46 hectare groot. Het gebied wordt omringd door Legmeerdijk, Noorddammerweg en de omgelegde N201. De busremise met voorzieningen komt aan Meerlandenweg 68. Deze locatie is 1,8 hectare groot en ligt aan de noordzijde van het bijna voltooide bedrijventerrein De Loeten.