• Wethouder Herbert Raat wil bouwrommel bij Groenhof opgeruimd hebben. De situatie verbetert inmiddels.

    Weblog herbertraat.com

Rommel bij Groenhof moet opgeruimd worden

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat heeft winkelcentrum Groenhof bezocht naar aanleiding van klachten van omwonenden over rommel van aannemers die daar werken aan een verbouwing. De rommel moet weg.

Die verbouwing omvat een vergroting van de Jumbo supermarkt en er komt een Lidl. Wethouder Raat heeft afgelopen week met bewoners een rondje om het winkelcentrum gemaakt. "Mij werd al snel duidelijk dat dit niet acceptabel is," zegt hij. "Aannemers hebben veel werk. Maar dat is geen rechtvaardiging om er een puinhoop van te maken." Raat heeft handhavers opdracht gegeven de aannemers aan te spreken met de boodschap: "Jullie ruimen het zelf op, of wij doen het en dan sturen wij de rekening."

Er is inmiddels sprake van verbetering. Zo had een van de aannemers een flink stuk van het parkeerterrein in beslag genomen. Die ruimte is nu verkleind, waardoor er weer meer parkeerruimte is. Een deel van de losliggende rommel is verwijderd en een vuilcontainer weggehaald. Gemeentelijke handhavers treden actief op tegen foutparkeren rond Groenhof en met de brandweer wordt overlegd over de bereikbaarheid van brandkranen.

MINDER Portfoliomanager Alwin Krijnen van Segesta Exploitatie BV, eigenaresse van Groenhof, is zelf gaan kijken. "Ik heb geconstateerd dat de rommel al aanzienlijk minder is geworden. Als eigenaresse samen met bouwers en beheerders proberen wij de overlast voor bewoners tot een minimum te beperken. Na de voltooiing van de Jumbo verdwijnen de werklieden die daar bezig zijn en zij nemen hun rommel mee. Het inschakelen door de gemeente van handhavers die de veroorzakers direct aanspreken is de beste methode, wat dan ook wordt toegepast."

Het eerste onderdeel van de verbouwing is inmiddels afgerond: vandaag (woensdag) heeft de vergrote Jumbo supermarkt de deuren heropend en de eerste 150 klanten verwelkomd met bloemen. De komende tijd volgen de voltooiing van de Lidl en het renoveren van de passages en gevels.