• Gemeente Amstelveen

Scholen krijgen extra budget voor steun kinderen uit arme gezinnen

AMSTELVEEN Schoolbesturen ontvangen een extra bedrag van 50.000 euro dat ze mogen gebruiken voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Het college vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan schoolactiviteiten. De wethouders Frank Berkhout en Marijn van Ballegooijen hebben het bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor alle publieke openbare scholen, maandag symbolisch overhandigd aan de schoolbesturen in de personen van Frans Cornet en Marlies Verkuijlen. Zij deden dat samen met kinderburgemeester Jara Zurr.

Met dit extra geld komt een wens in vervulling van Jara. Een van haar speerpunten is dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan activiteiten in en om de school. Het college vindt dat ook heel belangrijk en heeft daarom besloten tot deze extra subsidie. De leraren weten precies welk kind het nodig heeft. De scholen kunnen het naar eigen inzicht uitgeven.

"De scholen kunnen met dit budget een positieve bijdrage leveren aan de schoolloopbaan van kinderen op hun basisschool. Zo worden deze kinderen minder gepest, krijgen meer zelfvertrouwen en worden hun kansen in de maatschappij vergroot." aldus de wethouders Berkhout en Van Ballegooijen: