• Nobuko Takahashi.

    Pr

Schouwburg Amstelveen opent nieuw seizoen

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen opent op zondagochtend 1 oktober het theaterseizoen 2017-2018. Wethouder Maaike Veeningen (Cultuur) geeft in het bijzijn van genodigden het officiële startsein voor het nieuwe seizoen.

Eerst wordt zondag de foto-expositie met schilderijen en zelfportretten van de Japanse fotografe Kimiko Yoshida in de schouwburg geopend. Vervolgens verzorgt de eveneens Japanse Nobuko Takahashi een romantisch pianoconcert in de kleine zaal.

De in Parijs woonachtige fotografe Kimiko Yoshida exposeert haar zelfportretten over de hele wereld. Haar werk Painting (Laughing Girl by Vermeer) Self-portrait siert dit jaar de omslag van de brochure van Schouwburg Amstelveen. De foto van de omslag en de foto's in de foyer maken deel uit van de serie schilderijen-zelfportretten die ze tussen 2007 en 2010 maakte. De zelfportretten zijn geïnspireerd op schilderijen van onder anderen Vermeer, Matisse en Rembrandt. De foto's van Kimiko Yoshida zijn tijdens openingstijden van de schouwburg te bezichtigen.

Nobuko Takahashi speelt zondag werken van onder meer Schumann, Chopin, Grieg en Dvořák. Volgens de schouwburg brengt zij ´een muzikale reis vol verrassingen met virtuoos en sprankelend pianospel, toegankelijk voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. Kenmerkend voor haar optreden zijn haar temperament, expressiviteit, gevoel voor nuance, enorme techniek, aantrekkelijke programma en interactie met het publiek.´ Haar repertoire bevat vele muziekstijlen, maar haar voorliefde ligt bij de romantici zoals Chopin en Liszt.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen voor het concert van Nobuko Takahashi: www.schouwburgamstelveen.nl.