• Vita Amstelland
  • Vita Amstelland

Sociaal Koken krijgt vervolg

AMSTELVEEN In Kindercampus King is woensdag 6 december de eerste groep van het project Sociaal Koken voor ouders feestelijke afgesloten met een lunch waar gezonde gerechten uit de verschillende culturen werden gepresenteerd. Wethouder Jeroen Brandes en kinderburgemeester Varvara Denisova brachten bij deze gelegenheid een bezoek aan het project. Ze hebben de gerechten kunnen proberen en kunnen ervaren wat het project ouders en kinderen brengt.

Het project Sociaal Koken heeft als doel kennis met elkaars culturen of achtergronden te maken door middel van koken. 'Op deze manier ontstaat er verbinding, wat voor veel ouders de afgelopen weken veel positiefs heeft opgeleverd,' aldus Vita Amstelland.

Het project is bestemd voor ouders in de wijk Bankras/Kostverloren. Deelnemende ouders van de drie basisscholen uit de wijk komen op woensdagochtend op de basisschool Kindercampusking bijeen. Het project wordt geleid door twee professionals. Zij verzorgen ook verschillende thema's waarover verteld en gepraat kon worden binnen deze ochtenden.

Tijdens het koken worden verschillende onderwerpen besproken, bijvoorbeeld opvoeding, thema's die op school leven en dergelijke. Naast het oefenen in de Nederlands taal en gezond koken kunnen ouders aangeven waar ze tegen aan lopen. 'Dat heeft mooie initiatieven opgeleverd, ouders weten meer te vinden in de wijk, een aantal ouders zijn gaan wandelen en in het nieuwe jaar zullen ouders fietsles krijgen,' aldus Vita Amstelland.

De gemaakte gerechten worden gedeeld met een schoolklas of een andere instelling in de wijk. De ouder die het gerecht heeft bedacht vanuit zijn of haar cultuur geeft dan een kort praatje over wat het is, waar het vandaan komt en hoe je 'eet smakelijk' zegt in de taal waar het gerecht vandaan komt. Ook kinderen worden betrokken bij het project. Zo hebben de kinderen van Kindercampus King de gerechten kunnen proeven en hebben zij in de keuken kunnen helpen.

In het nieuwe jaar kunnen weer nieuwe ouders zich aansluiten bij het project. Meer informatie is verkrijgbaar bij wijkcoach Dyane Stam via d.stam@vita-amstelland.nl of 06-1331.7626.