• De toneelclub van De Schakel

    De Schakel

Sociale activiteiten tijdens 24H Amstelveen

AMSTELVEEN Tijdens het festival 24H Amstelveen vinden op zaterdag 25 mei verschillende activiteiten met een sociale kant plaats. Zo kan kennisgemaakt worden met twee bewonersinitiatieven en is de vrijetijdsvereniging De Schakel voor mensen met een verstandelijke beperking te bezoeken.

Bij De Schakel kun bezoekers de talenten van mensen met een verstandelijke beperking ontdekken en zien hoe zij enthousiast worden begeleid door tientallen vrijwilligers. Belangstellenden kunnen een rondleiding door het clubgebouw volgen of samen met de leden meedoen aan één van de activiteiten: wandelen, schilderen en knutselen of yoga. Om 10.30 uur staat creatief en wandelen op het programma. Om 13.30 uur yoga en om 15.00 uur rondleiding en presentatie. Aanmelden kan via de site van 24h.nl/amstelveen.

Bij bewonersinitiatief Stadsdorp Elsrijk kunnen inwoners kennismaken met de activiteiten. Ze kunnen meedoen aan theatersport, waarbij ze moeten improviseren om zo goed of grappig mogelijk een scène te spelen. Verder wordt een vooruitblik op het theaterseizoen gegeven en treden lokale helden op, zoals de bekende accordeonist Piet Schmidt en pianist Ed Boekee. Ook is het mogelijk om oude spullen te laten repareren in het Repaircafé. Het programma is vanaf 15.00 uur.

Een ander bewonersinitiatief is van inwoners die samen een gospel gemeenschapskoor vormen. Het Gospel Fire Choir, telt meer dan 100 leden uit verschillende culturen. De groep geeft in de middag een extra concert. Hier zijn ouderen en inwoners van verpleegtehuizen voor uitgenodigd.

De BoodschappenPlusBus gaat deze dag speciaal voor 24H Amstelveen rijden en stopt op het Festivalhart op het Stadsplein bij de fontein. De bus zal pendelen tussen verschillende tijdelijke haltes. Vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur, zal de bus ieder half uur langs de haltes rijden. Wie redelijk mobiel is, kan gebruikmaken van deze bus. .

Kijk voor het hele programma op www.24h.nl/Amstelveen