• Katja Kuper

Sportclubs reageren op anti-rookbeleid

AMSTELVEEN Het artikel 'Sportclubs nog lang niet rookvrij' dat deze krant vorige week meldde, heeft reacties opgeleverd van een aantal sportclubs. Zij zijn het niet helemaal eens met de gestelde feiten.

STARTBAAN Het Tennis- en Biljartcentrum Startbaan reageert namelijk dat zij vanaf 1 april 2019 geheel rookvrij zijn. Vorige week werd de club nog geschaard in het rijtje van clubs die er nog 'mee bezig zijn', "dat is onjuist" aldus de club. "Alle partijen, tennisvereniging LTC Startbaan, alle 10 biljartverenigingen en het Sportcafé hebben daartoe unaniem besloten. En op dit unanieme besluit zijn wij trots. Vanuit de Stichting Rookvrije Generatie is afgelopen week op ons park gefilmd omdat het Tennis- en Biljartcentrum als voorbeeld kan dienen."

MHC AMSTELVEEN Ook het MHC Amstelveen Rookvrij is vanaf april dit jaar een rookvrije vereniging. "Wethouder Rob Ellermeijer onthulde 30 maart samen met onze voorzitter het bord 'Rookvrij' op ons clubhuis en gaf daarmee het startschot voor het rookvrije beleid op het gehele terrein van de vereniging. De handhaving op zondag is zeker nog wel een dingetje, maar het is iedereen duidelijk waar we voor staan en we spreken elkaar er ook op aan. Het is jammer dat MHC Amstelveen over het hoofd is gezien", aldus de club. "We zijn een van de oudste hockeyclubs van Amstelveen en mogen ons niet alleen als eerste hockeyclub maar dus ook als enige sportvereniging van de gemeente Amstelveen een Rookvrije Vereniging noemen."

Lees ook: Sportclubs nog lang niet rookvrij.