• pIXABAY

Sporting Martinus sluit zich aan bij 'Rookvrije Generatie'

AMSTELVEEN Sporting Martinus in Amstelveen heeft zich per 1 september aangesloten bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie. Vanaf die datum zal alleen nog op een rookplek buiten het zicht van de sportende kinderen gerookt mogen worden.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Daarom vraagt Sporting Martinus aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan de kinderen het goede voorbeeld te geven.

Dit is ook de boodschap van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Samen werken ze toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. “Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel”, aldus Rick van Bruggen, voorzitter van Sporting Martinus.

De gemeente Amstelveen en Sportbedrijf Amstelveen hebben zich ook aangesloten bij de Rookvrije Generatie en een dringend beroep gedaan op de Amstelveense sportverenigingen, om kinderen niet langer in aanraking te laten komen met roken. Vanaf 1 september is Sporting Martinus één van de eerste sportverenigingen in Amstelveen die deze stap zet. Via bordjes en een bericht op de website worden bezoekers aan de club geïnformeerd over de nieuwe rookafspraken.