• EVL/Rob Franken

Sportschool Gym3 in Amstelveen mag weer open na grote explosie

AMSTELVEEN Sportschool Gym3 gaat weer open. Burgemeester Bas Eenhoorn heeft de gemeenteraad in een brief laten weten dat de sportschool de deuren weer mag openen na een gedwongen sluiting vanwege een explosie. 

Sportschool Gym3 aan de Zetterij in Amstelveen werd in januari van dit jaar getroffen door een explosie. Hierbij werd de pui van het pand volledig vernield, de brokstukken lagen 200 meter verderop. Omdat er geen duidelijkheid was over de dader(s) of over een eventueel motief, besloot burgemeester Eenhoorn dat de deuren van de sportschool voorlopig dicht moesten blijven. Hiermee hoopte hij de openbare veiligheid te garanderen. 

PETITIE In de tussentijd begonnen medestanders van Gym3 een - ruim 1.200 keer ondertekende - petitie en werd een benefietavond gehouden waar onder meer rapper Lange Frans, die klant is bij Gym3, kwam optreden. En nu is er dus alsnog goed nieuws.

Volgens Eenhoorn heeft hij inmiddels overleg gehad met zowel de veiligheidsdriehoek als de betrokken ondernemers in het pand. 'Op basis van de thans beschikbare informatie heb ik besloten de sluiting per direct op te heffen', zo laat hij de gemeenteraad weten. 

NIET BEKEND Of er inmiddels al meer bekend is over de dader(s) achter de explosie, of de motieven hiervoor, is niet bekend.