• Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon (middem) geven het startsein voor de bouw van UpMountain.

    Rob Touw/AM

Start bouw 45 woningen op parkeergarage in Stadshart

AMSTELVEEN Bovenop de toekomstige parkeergarage en naast Hudson's Bay in het Stadshart is op 19 december het startsein gegeven voor van de bouw van het luxe appartementencomplex ´UpMountain´ plaats. De officiële handeling werd verricht door de wethouders Herbert Raat (Stadshart) en Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening). Voor het project was veel belangstelling van kopers.

Er was zoveel vraag naar de woningen dat er een lotingsprocedure aan te pas moest komen om tot de uiteindelijke kopers te komen. Er hadden zich 3000 geïnteresseerden gemeld voor 45 woningen. "De helft van de kopers zijn Amstelveners", zegt wethouder Raat. "Dit geeft maar weer aan dat er ook grote behoefte is aan dit soort woningen. Het project dat ook Hudson's Bay en Q-Park behelst, is een mooie aanvulling en blikvanger voor het Stadshart."

De kopers hebben aangegeven het enorm te waarderen dat zij hun woning naar eigen inzicht kunnen invullen. Ze krijgen de vrijheid om binnen de mogelijkheden en regelgeving de indeling te bepalen. Het complex wordt naar verwachting eind volgend jaar opgeleverd.

De besluitvorming rondom dit project is snel verlopen. Goedkeuring door de gemeenteraad en van het bouwplan, en verlening van de omgevingsvergunning heeft slechts een jaar geduurd. Peter Heuvelink, directeur van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM Noordwest, benadrukte in zijn speech dat dit bijzonder snel is. Ook ten opzichte van andere gemeenten waar zij projecten doen.

"Het project past binnen de ambitie om te komen tot een aantrekkelijke centrum", zegt wethouder Gordon. "Hierbij moeten functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken. Daarnaast wordt er duurzaam gebouwd. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en voorzien van zonnepanelen."