• Eigen Haard

Start bouw duurzame woningen aan Appellaan en Notenlaan

AMSTELVEEN Met het plaatsen van 'een bericht naar de toekomst' hebben wethouder Peter Bot en twee toekomstige bewoners het startsein gegevens voor de bouw van 37 duurzame eengezinswoningen aan de Appellaan en Notenlaan in Amstelveen. Deze 19 koopwoningen en 18 huurwoningen in het middensegment worden in opdracht van Eigen Haard gebouwd door Dura Vermeer. Het gaat om gasloze woningen met zonnepanelen en een warmtekoudeopslag-voorziening.

 

Inmiddels zijn op een na alle koopwoningen verkocht. "Waar ik echt heel blij van word, is dat we met dit project zorg dragen voor doorstroming op de woningmarkt. 16 van de 19 woningen zijn gekocht door mensen die een huurwoning achterlaten in Amstelveen. Deze kunnen wij weer inzetten voor mensen die op zoek zijn naar een huurwoning" aldus Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling bij Eigen Haard. "Naast 19 koopwoningen bouwen we ook 18 huurwoningen met een huurprijs van ongeveer 1000 euro per maand. Hierdoor worden deze woningen bereikbaar voor middeninkomens en dat vinden wij heel belangrijk. Ook hier krijgen huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang.¨

¨Ons college zet in op doorstroming. Dit project laat dit zien,¨ vult wethouder Peter Bot (Ruimtelijke Ordening) aan. "Eigen Haard verleidt inwoners vanuit een (sociale) huurwoning door te stromen naar een koopwoning en zo komen sociale huurwoningen vrij voor degenen voor wie de woningen zijn bedoeld. In dit geval acht. Dat er vraag is naar koopwoningen in het middensegment blijkt uit het grote aantal inschrijvingen. Maar liefst 375 inschrijvers voor 19 koopwoningen."

Met de nieuwe zogenaamde nul-op-de-meter woningen aan de Appellaan en Notenlaan speelt Dura Vermeer goed in op duurzame initiatieven voor Amstelveen. Jaco Plompen, directeur van Dura Vermeer "Alle woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een installatie die de woningen met bodemenergie koelt en verwarmt (warmtekoudeopslag). Daarnaast zijn er andere slimme energievoorzieningen die het netto energiegebruik per woning terugbrengen tot nul (nul-op-de-meter).¨

De oplevering va de woningen staat gepland voor de tweede helft van 2018. Toewijzing van de huurwoningen start rond de zomer.