• Gemeente Amstelveen

Steun voor Avond4daagse dankzij opbrengst recycling

AMSTELVEEN Wethouder Peter Bot (Afvalbeheer en Duurzaamheid) heeft dinsdag namens Wecycle een cheque van 1.000 euro overhandigd aan Wil Koot en Bas Zwart van de Avond4daagse Amstelveen. Het geld is verdiend door Amstelveners met het wegbrengen van zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten naar het Afvalbrengstation.

Wecycle is een landelijke organisatie die inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen regelt. De 25 gemeenten in Nederland die de meeste apparaten en lampen inleverden voor recycling, kregen van Wecycle 1.000 euro voor een zelfgekozen lokaal goed doel. Zo steunt de actie zowel de circulaire economie als lokale maatschappelijke initiatieven.

,,We zien dat Amstelveners steeds meer afgedankte elektrische apparaten inleveren,'' zegt wethouder Peter Bot. ,,Deze haalt Wecycle uit elkaar zodat de grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Toch zien we nog gemiddeld 2 kilo elektronische apparaten per persoon per jaar in het restafval. Met deelname aan deze actie vestigen we de aandacht op het belang van hergebruik. Inleveren van oude apparaten kan trouwens ook gratis in winkels waar een nieuw apparaat wordt gekocht. Ook deze apparaten worden gerecycled."

De organisatie van de Avond4daagse is blij met de steun. ,,Een paar jaar geleden was de Amstelveense Avond4daagse bijna verdwenen. Dankzij vele vrijwilligers is de Avond4daagse gered en lopen er nu elk jaar meer mensen mee dan het jaar ervoor,'' aldus Bart Zwart. ,,Wij danken de gemeente Amstelveen dat zij ons genomineerd hebben en uiteraard alle Amstelveners die gezorgd hebben dat we de prijs hebben gewonnen. Wij zullen deze mooie bijdrage gebruiken voor een leuke verrassing voor de lopers. We hopen volgend jaar weer op veel deelnemers, jong en oud, bij de start van de 62e Amstelveense Avond4daagse op dinsdag 29 mei 2018."