• Griezelen tijdens Kunst & KIds festival

    Foto archief BDU/ Naomi Heidinga

Subsidie voor Kunst & Kids Festival

AMSTELVEEN Ook dit jaar geeft de gemeente Amstelveen een subsidie aan Schouwburg Amstelveen voor het populaire Kunst & Kids Festival. De culturele instelling ontvangt een bedrag van 1.500 euro voor het jaarlijkse evenement. Volgens de gemeente draagt het festival bij aan de culturele bewustwording onder kinderen en zorgt het voor een goede sfeer op het Stadsplein.

Wethouder Herbert Raat (Cultuur): “Het Kunst en Kids Festival is een Amstelveense traditie. Veel kinderen hebben wel eens een bezoek gebracht aan de aftrap van het jeugdtheaterseizoen in Schouwburg Amstelveen. Het is van belang dat jonge generaties in aanraking komen met kunst en cultuur. Daarom kennen we de subsidie wederom toe.”

Het jaarlijkse Kunst & Kids Festival vindt op zondag 30 september van 11:00 tot 17:00 uur plaats in Schouwburg Amstelveen. Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen die dag deelnemen aan workshops, poppenkast kijken, zich laten schminken, tekenen en knutselen, genieten van voorproefjes van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2018-2019 en een film- of theatervoorstelling bezoeken. Alle activiteiten buiten de reguliere theater- en filmvoorstellingen zijn gratis, maar bij een aantal worden vouchers uitgegeven. Deze vouchers kunnen vanaf een half uur voor aanvang van de betreffende activiteit worden opgehaald aan de kassabalie.

Voor meer informatie: https://schouwburgamstelveen.nl/theater/kunst-kids-festival/