• Pixabay

Tips voor werkzoekenden voor voeren sollicitatiegesprek

AMSTELVEEN Onder de naam ´Walk & Talk´ vindt donderdagmorgen 27 juni in Bibliotheek Stadsplein een netwerkbijeenkomst plaats voor werkzoekenden in Amstelveen. De deelnemers gaan aan de slag met het analyseren van communicatiepatronen om inzicht te krijgen in hoe zij het beste kunnen communiceren tijdens een sollicitatiegesprek.

Dit wordt gedaan met behulp van het 'Grote beïnvloedingsspel' van Bert van Dijk gebaseerd op de Roos van Leary. Er wordt ingegaan op hoe gesprekspartners zich tegenover elkaar opstellen en hoe de eigen vorm van communiceren aangepast kan worden om ervoor te zorgen dat de ander je goed begrijpt. ´Communicatie speelt een essentiële rol bij het veroveren van een baan en als je dat goed onder de knie hebt, ben je je concurrentie een belangrijke stap voor,´ aldus de bibliotheek.

Tijdens de 'Walk & Talk' netwerkbijeenkomsten in Bibliotheek Stadsplein worden er elke maand onderwerpen behandeld die werkzoekenden helpen bij het vinden van een baan. ´De zoektocht naar een baan kan op meerdere punten ingewikkeld zijn. Het begint bij het nadenken over welke baan er goed bij je past en vervolgens is het zaak de werkgever te overtuigen van jouw kwaliteiten. Hierbij krijg je te maken met sollicitatiecommissies en niet zelden met een hoop concurrentie op de arbeidsmarkt,´ aldus de bibliotheek.

Tijdens de koffiepauze is er ruim de gelegenheid om met elkaar te netwerken en tips, contacten en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomsten vinden iedere laatste donderdag van de maand plaats van 10:30 tot 12:30 in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Op www.debibliotheekamstelland.nl is meer informatie te vinden over de onderwerpen die op de planning staan.

Deelname is gratis. Aanmelden via: a.furnee@debibliotheekamstelland.nl.