• Archieffoto BDU

Twee verdachten opgepakt wegens diefstal na babbeltruc

AMSTELVEEN Met de aanhouding van twee mannen uit Amsterdam van respectievelijk 21 en 30 jaar oud, heeft de politie mogelijk meerdere babbeltruczaken, die werden gepleegd in Amstelveen en omgeving, opgelost. Na een intensief onderzoek heeft de politie van Amstelveen deze twee mannen aan kunnen houden.

Eén van hen gaf zich vermoedelijk op maandag 23 april bij een 69-jarige vrouw in Amstelveen uit voor een monteur van een bekend onderhoudsbedrijf. Hij verschafte zich met een smoes via de intercom toegang tot het appartementencomplex waar de vrouw woont. Bij haar woning belde hij aan met de mededeling dat door werkzaamheden bij haar bovenburen vermoedelijk een lekkage was ontstaan. Door dit alarmerende verhaal liet de nietsvermoedende vrouw de man binnen voor een inspectie in de badkamer. Samen namen zij poolshoogte in de badkamer en in de keuken, maar van een lekkage bleek echter geen sprake te zijn.

HANDLANGER Terwijl de ´monteur´ de woning binnen werd gelaten, had zijn handlanger volgens de politie kennelijk kans gezien om de woning binnen te glippen. Hij heeft vermoedelijk tientallen sieraden uit de woning meegenomen, zonder dat de vrouw dit had gemerkt.

Na de diefstal werd de politie gealarmeerd. Een oplettende buurtgenoot had een goed signalement van de vermoedelijke daders en bij de aanhouding van de verdachten trof de politie de sieraden nog aan.

AANGIFTE De politie vermoedt dat de mannen verantwoordelijk zijn voor meerdere diefstallen van persoonlijke eigendommen uit woningen nadat zij zich met een babbeltruc naar binnen wisten te praten. Mogelijk dat andere gedupeerden dit verhaal herkennen, maar hiervan nog geen aangifte hebben gedaan. De politie roept hen op dit alsnog te doen.

Zij kunnen hiervoor contact opnemen via 0900-8844.