• De eerste editie van het Boekenfeest was een groot succes.

    import

Tweede editie Amstelveens Boekenfeest met Oek de Jong en Kluun

AMSTELVEEN Wegens enorme succes van het Amstelveense Boekenfeest begin dit jaar, komt er een tweede editie. Het boekenfeest wordt georganiseerd door Jacobine van den Hoek in samenwerking met Boekhandel Blankevoort, Libris Venstra, Bibliotheek Amstelland, de Voorleesexpress en SHLFIE. Luister. Lees. Een lach en een drankje. Dat zijn ingrediënten van het Amstelveens Boekenfeest 2019 op zondag 10 februari in ANNA, Amsterdamseweg (voormalige Annakerk).

Bij de opening van het feest reikt Matthijs den Hollander, stadsdichter van Amstelveen, de eerste Amstelveense Poëzieprijzen uit. Verder staan gesprekken op het programma met bestsellerauteurs Oek de Jong (om 11.30 uur) en Kluun (14.00 uur) onder leiding van Jacobine van den Hoek. Kluun gaat in gesprek met de Amstelveense auteur Henk Rijks. Vanaf 15.00 uur is er live muziek met Ditiswatutis Band en komt Geronimo Stilton op bezoek, om de jongste lezers de hand te schudden.

POËZIEWEDSTRIJD Dit jaar organiseert het Amstelveens Boekenfeest voor het eerst een poëziewedstrijd. Het winnende gedicht ontvangt de Amstelveense Poëzieprijs. Er zijn twee prijzen te winnen: een voor dichters tot 12 jaar oud, en een voor poëziekunstenaars ouder dan twaalf jaar. De winnende gedichten worden gepubliceerd, en de winnaars krijgen een boekenbon en een gedichtenbundel. Iedereen mag zijn of haar gedicht, van maximaal 400 woorden, voor zondag 27 januari, per mail, insturen onder vermelding van naam, geboortedatum en adres. Het gedicht moet aansluiten bij ´Luister. Lees. Een lach en een drankje´: ingrediënten van het Amstelveens Boekenfeest. De jury bestaat uit de stadsdichter van Amstelveen en enkele medewerkers van Boekhandel Blankevoort en Libris Venstra. De winnaars krijgen voor zondag 3 februari bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Inzendingen: cultuurAmstelveen@gmail.com.

Het programma van het Amstelveens Boekenfeest is te vinden op Facebook: Boekenwereld of via www.bit.ly/AmstelveensBoekenfeest2019