• BK-SAVETY

Tweetal met slok op houdt politie bezig in Amstelveen

AMSTELVEEN De politie Amstelveen heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs. 

Agenten in een onopvallend politievoertuig zagen vrijdagavond in de wijk Groenelaan twee mannen uit een steegje rennen, in een auto stappen en wegrijden. Reden genoeg om het tweetal te controleren, en ze kregen daarom op de Handweg een stopteken. 

ALCOHOLLUCHT Eenmaal bij de auto roken de agenten een alcohollucht. Er werd een blaastest afgenomen, en de bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij moest mee naar het bureau. De tweede man beschikte niet over een rijbewijs en beloofde de agenten dat hij niet zou gaan rijden.

Al snel gebeurde echter waar de politie al voor vreesde: de man was alsnog achter het stuur gekropen. Aan zijn rijgedrag was volgens de politie duidelijk te zien dat hij onder invloed van alcohol was. Hij liet meerdere malen de auto afslaan, reed voor een verkeerslicht onnodig voor- en achteruit en wisselde veel van rijstrook. Ook werd gezien dat hij tweemaal door rood reed nabij de af- en toerit van de A9.

HOGE SNELHEID Op een gegeven moment had de man door dat hij gevolgd werd en ging hij er met hoge snelheid vandoor over de Mr. G. Groen van Prinstererlaan. Net voorbij de kruising met de Gerard Doulaan kon hij door drie opvallende politieauto's worden klemgereden. Hij werd direct aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.

Op het bureau bleek dat de eerste bestuurder een 'beginnende' bestuurder was en veel te veel alcohol in zijn bloed had. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt, zijn zaak wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Hij werd al eens eerder betrapt met alcohol achter het stuur, dat zal worden meegenomen in de strafmaat. 

Zijn passagier ontving een proces-verbaal voor rijden onder invloed en kreeg nog drie bekeuringen; tweemaal voor het negeren van een rood licht en eenmaal voor het rijden zonder rijbewijs.