• ANP Foto

Vandaag extra surveillances tegen inbraken in Amstelveen

AMSTELVEEN Het Amstelveense inbrakenteam surveilleert in samenwerking met de politie vandaag extra in wijken die bij de gemeente bekend staan vanwege het relatief hoge aantal inbraken. De extra surveillances vinden plaats in het kader van European Focus Day. Tijdens deze dag wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken.

"Een inbraak in je directe leefomgeving heeft veel impact op je gevoel van veiligheid. Om het aantal woning- en auto-inbraken een halt toe te roepen zijn we in april gestart met ons eigen inbrakenteam. Goed dat er ook op Europees niveau aandacht voor is. Zodat het aantal inbraken overal wordt teruggedrongen," aldus wethouder Herbert Raat (handhaving).

¨Amstelveen is een veilige stad, maar met het inbrakenteam willen we het aantal inbraken verder omlaag brengen," vult burgemeester Tjapko Poppens: "Het inbrakenteam ondersteunt de politie en neemt werkzaamheden over waar de politie geen tijd voor heeft.¨

Vanuit de gemeente zijn meerdere initiatieven voor inwoners opgezet om inbraken te voorkomen. Zo kan een preventieadviseur een woning beoordelen en gratis preventieadvies geven. Maar er zijn ook subsidies om gecertificeerde sloten te kopen via bij de gemeente aangesloten verkooppunten. Meer informatie is te vinden op http://www.amstelveen.nl/veilig

De European Focus Day is een initiatief van het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. De politie, gemeenten, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren de activiteiten in Nederland. Op https://www.europeanfocusday.nl/ zijn de verschillende activiteiten te vinden.