• Gemeente Amstelveen

Veel animo bij leerlingen basisscholen voor technieklessen

AMSTELVEEN Groep 7 leerlingen van basisscholen de Omnibus en de Triangel uit Amstelveen hebben gedurende vier weken technieklessen gevolgd op scholengemeenschap Panta Rhei. De animo om aan deze lessen mee te kunnen doen was zo groot, dat de leerlingen een motivatiebrief moesten schrijven. Daaruit zijn twintig leerlingen per school geselecteerd. Dinsdag sloten zij de lessenreeks af met een race met zonne-energie auto's.

De basisschoolleerlingen maakten op het techniekplein van Panta Rhei kennis met de wereld van techniek en duurzaamheid. Wethouder onderwijs Frank Berkhout woonde dinsdag de laatste les van de Triangel bij en bouwde net als de leerlingen een autootje op zonne-energie. "Deze lessen zijn een mooi voorbeeld van hoe de samenwerking tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs meerwaarde kan bieden," aldus de wethouder over de lessenreeks. "De kinderen leren zo op jonge leeftijd hoe breed het techniekvak kan zijn en wat een school als Panta Rhei hen kan bieden. Ik ben onder de indruk van het techniekplein en de mogelijkheden."

Tijdens de afsluitende race et de zonne-auto´s ging het er fanatiek aan toe. De kinderen (en de wethouder) waren trots op hun auto's, die bij het doorbreken van de zon allemaal over het schoolplein raceten.