• EdB
  • EdB

Veel belangstelling voor ´In geval van nood´-kaart

AMSTELVEEN Diverse gemeenten en andere instanties hebben bij de gemeente Amstelveen belangstelling getoond voor de ´In geval van nood´-kaart. Wethouder Herbert Raat had bij de presentatie gemeld dat ook andere gemeenten zich bij Amstelveen mochten melden om dit initiatief gratis over te nemen.

Er is inmiddels onder meer interesse getoond vanuit Almelo, Woerden, Drimmelen en Pijnacker-Nootdorp. Ook het Rode Kruis Drenthe en de Hogeschool Utrecht hebben zich bij Amstelveen gemeld.

De gemeente heeft vorige week de ´In geval van nood'-kaart verspreid met de Ouderenkrant. Met de kaart hebben hulpdiensten belangrijke gegevens binnen handbereik zoals telefoonnummers van familieleden en medische gegevens. De kaart is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met ambulance, politie, brandweer en zorginstellingen.

Het idee voor de 'In geval van noord'-kaart kwam van Amstelvener Joan Reinders Folmer. Het ontstond nadat een buurvrouw gevallen was en gegevens van haar kinderen voor het ambulancepersoneel niet direct voorhanden waren.