• Gemeente Amstelveen

Honderd gemeenteambtenaren laten maand lang de auto staan

AMSTELVEEN Rond honderd ambtenaren van de gemeente Amstelveen doen vanaf vandaag mee aan de landelijke mobiliteitswedstrijd het ´Low Car Diet´. Ze reizen een maand lang zo duurzaam mogelijk naar hun werk. Hun reisgegevens worden bijgehouden in een app. Hierdoor krijgen zij volledig inzicht in hun reisgedrag, zoals hoeveel CO2-uitstoot zij besparen. Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) en wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer) gaven dinsdag het startsein van de actiemaand voor het gemeentehuis in Amstelveen.

"We ondersteunen dit initiatief van harte", zegt wethouder Gordon. "Het college van Burgemeester en Wethouders streeft ernaar dat de gemeentelijke organisatie in 2030 fosielonafhankelijk is. Het is daarom goed om te zien dat er nu al medewerkers zijn die hiermee bezig zijn. Daarnaast is het natuurlijk goed voor de gezondheid."

"Het Low Car Diet is een leuke manier om kennis te maken met andere vormen van vervoer," vult wethouder Ellermeijer aan. "Deelnemers gaan de uitdaging aan en worden aan het denken gezet over alternatieve vormen van vervoer. Dus niet automatisch de auto pakken, maar echt andere mogelijkheden ervaren. De wedstrijd is een goede stok achter de deur om het vol te houden."

Voor de deelnemers worden elektrische fietsen beschikbaar gesteld, in samenwerking met een aantal bekende Amstelveense fietshandelaren. Ook is een elektrische auto beschikbaar voor ambtenaren die overdag op pad zijn. De medewerker die de maand het meest duurzaam reist, mag de elektrische auto als prijs een weekend mee naar huis nemen.

Low Car Diet is een initiatief van De Reisbeweging, een organisatie voor duurzame mobiliteit. Aan de tiende editie doen veel organisaties en overheden mee waaronder de provincie Flevoland, Hogeschool Utrecht, het UMCG, Alfa-college, Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.