• René de Leeuw

Kaagbaan tijdelijk buiten gebruik vanwege gepland onderhoud

SCHIPHOL De Kaagbaan gaat dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan is van zondagavond 1 tot en met zondagavond 15 september niet te gebruiken door het vliegverkeer, dat uitwijkt naar andere banen, zo laat Schiphol weten.

Schiphol voert tussen zondagavond 1 september en zondagavond 15 september onderhoudswerkzaamheden uit aan en bij de Kaagbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Kaagbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. De Kaagbaan was in februari ook al dicht vanwege werkzaamheden

VERDEELD Het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan wordt tijdens de werkzaamheden overdag verdeeld over de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. In de nacht zal het verkeer bij voorkeur gebruik maken van de Zwanenburgbaan. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ontheffing verleend om, indien noodzakelijk, in de nacht, voor het starten gebruik te maken van de Buitenveldertbaan en voor het landen van de Oostbaan.

Tijdens de werkzaamheden worden het asfalt van de baan en de baanmarkering waar nodig vernieuwd. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen. Tevens worden er bij de Kaagbaan werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op het aanleggen van een extra taxibaan over de snelweg A4, in het kader van de 'Roadmap veiligheidsverbetering Schiphol'.

MEER INFORMATIE Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS via 020-6015555 of het raadplegen van de website. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.