• René de Leeuw

Polderbaan komende week tijdelijk buiten gebruik

SCHIPHOL De Kaagbaan is net weer open, maar luchthaven Schiphol gaat nu opnieuw onderhoud plegen aan een start- en landingsbaan. Tussen maandag 23 en zondag 29 september is de Polderbaan aan de beurt voor (geplande) onderhoudswerkzaamheden. 

Tijdens deze werkzaamheden is de Polderbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. De Polderbaan en de Kaagbaan zijn zogenoemde 'preferente banen' en worden bij voorkeur altijd ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dicht bewoond gebied komen dan andere banen. Om de overlast tot een minimum te beperken, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan de baan uit.

VLIEGVERKEER Door de buitengebruikstelling van de Polderbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan tijdens de werkzaamheden afgehandeld op de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.

Tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering waar nodig vernieuwd. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. De lampen van de Polderbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen.

PLOEGEN Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Zo'n 75 medewerkers werken in verschillende ploegen 24 uur per dag om te zorgen dat de Polderbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dat is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan via 020-6015555 of het raadplegen van de website. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.