• Knooppunt Ouderkerkerlaan.

    Google Streetview

Verplaatsing bushaltes viaduct Ouderkerkerlaan

AMSTELVEEN De voorbereidingen werkzaamheden aan het viaduct Ouderkerkerlaan zijn van start gegaan. Vorige week zijn rond het viaduct bomen gekapt om plaats te maken voor de werkzaamheden. In het weekend van 17 augustus worden de bushaltes die op het viaduct liggen, verplaatst. De tijdelijke locaties van de bushaltes bevinden zich op een afstand van 150 meter van het viaduct. De werkzaamheden zijn afgestemd met Connexxion en de dienstregeling blijft ongewijzigd. Ook de fietsenstalling op het viaduct wordt buiten gebruik gesteld. De fietsen kunnen vanaf 12 augustus geplaatst worden in de tijdelijke fietsenstalling aan de Groenelaan. 

De werkzaamheden aan het viaduct worden In opdracht van de gemeente Amstelveen uitgevoerd door BAM Infra. Het werk betreft de verbreding van de op- en afritten van de Beneluxbaan naar het viaduct over de Beneluxbaan, de aanleg van een fietspad dat via een fietstunnel onder de zuidoostelijke oprit doorgaat en aansluit op het bestaande fietspad langs de Beneluxbaan, herinrichting van de Keerpuntweg en aanpassing van de aansluiting op de Burgemeester Rijnderslaan. Het is een van de vijf projecten die vooruitlopen op de werkzaamheden aan de A9 om de capaciteit van het lokale wegennet te vergroten. 

De werkzaamheden aan het viaduct staan gepland vanaf 1 september. De voorbereidende werkzaamheden zijn op 1 juli van start gegaan. Zo zijn er onder meer werkterreinen bij het viaduct aangelegd.Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van deze werkzaamheden via de BAM projectApp. Hierin staan nieuwsberichten, foto's en filmpjes.

De app is te downloaden voor iPhone (iOS) en voor Android. In de app (BAM Infra projecten) moet daarna de Ouderkerkerlaan opgezocht worden in de lijst met BAM projecten. Ook kunnengebruikers aangeven of ze meldingen willen ontvangen.