• Gemeente Amstelveen

Veruit meeste stemmen voor fietsbrug met bomen

AMSTELVEEN De brug met bomen is als absolute winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing van het favoriete ontwerp voor de fietsbrug over de A9. Dit ontwerp, in de stemronde aangeduid als ´Brug B´, ontving 77 procent van de stemmen. In totaal werden bijna 12.000 stemmen uitgebracht op de vier ontwerpen. De overige ontwerpen kregen ieder rond 7 procent van de stemmen.

De architecten van het winnend ontwerp, Paul de Ruiter architects en CULD, krijgen opdracht het schetsontwerp uit te werken.

Volgens wethouder Herbert Raat (A9) heeft Amstelveen overduidelijk gekozen. ,,We zijn overweldigd door het succes. Dit laat zien dat inwoners graag mee willen beslissen over hoe hun stad eruit komt te zien. Het ontwerp past goed bij het groene karakter van de stad,´´ aldus wethouder Raat. ,,,Wat mij betreft is de volgende stap Amstelveners na laten denken over een naam voor de brug. We zullen de komende periode kijken hoe we dit precies vorm gaan geven."

Inwoners van Amstelveen konden in de eerste helft van november kiezen uit vier schetsontwerpen voor de fietsbrug die over het verkeersplein ter hoogte van de Keizer Karelweg ter hoogte van de op- en afritten A9 komt te liggen. Stemmen kon onder meer via www.fietsbrugamstelveen.nl.

Vanuit het zuiden gezien begint de helling van de brug bij de Ouderkerkerlaan en aan de noordzijde eindigt de helling bij het busstation. Met deze brug wordt het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het langzaam verkeer. Hierdoor moet een vlottere doorstroming op het kruispunt ontstaan en wordt de oversteek veiliger voor fietsers, snorfietsers en voetgangers. De bouw van de fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026).

Meer beelden zijn vanaf woensdagmiddag te zie bij Amstelveen InZicht (Stadsplein 103).