• ANP Koen van Weel

Vijf nieuwe internationale bedrijven in Amstelveen

AMSTELVEEN In 2017 hebben zich opnieuw vijf internationale bedrijven in Amstelveen gevestigd. Deze waren voor het merendeel afkomstig uit Azië. Samen zijn zij goed voor zo'n 50 arbeidsplaatsen. De regio Amsterdam trok afgelopen jaar in totaal 143 nieuwe bedrijven aan uit het buitenland.

Wethouder Maaike Veeningen (Economische Zaken) benadrukt het belang om te blijven investeren in het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. "De aanwezigheid van innovatieve bedrijven en de grote internationale gemeenschap zijn van groot belang voor de stad. Want investeringen door buitenlandse bedrijven zorgen voor extra banen."

De bedrijfsactiviteiten van de nieuwkomers zijn divers. Van internationaal onderwijs tot winkelketen en bouwmaterialen. De bedrijven die zich in Amstelveen vestigden zijn: Amity International School Amsterdam, Hudson's Bay, Metaco Europe B.V., TRB Europe en Yildirim.

INTERNATIONAAL ONDERWIJS Eén van de bedrijven die zich vestigende in Amstelveen is Amity International School. De uitbreiding van de leerplekken in het internationaal onderwijs is volgens Veeningen van groot belang voor de Amsterdamse regio om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven voor Internationale bedrijven.