• Gemeente Amstelveen

Voedselbank en ´Eten in Olmen´ hoeven niet te verhuizen

AMSTELVEEN De Voedselbank en restaurant Eten in de Olmen blijven op dezelfde locatie. De eigenaar van het pand aan Landtong, woningcorporatie Woonzorg, biedt beide organisaties de mogelijkheid om het huurcontract de komende vijf jaar te verlengen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en Woonzorg. De Voedselbank en het restaurant zijn tijdelijk gehuisvest in de accommodatie van Woonzorg achter winkelcentrum Groenhof, waar plannen zijn voor nieuwbouw.

De wethouders Marijn van Ballegooijen (Zorg) en Rob Ellermeijer (Wonen) verrasten de medewerkers op 19 december met het goede nieuws tijdens de lunch. Een welkome boodschap vond ook de voorzitter van de Voedselbank Annick Visser. "Dat we hier kunnen blijven  brengt enorm veel rust voor de vrijwilligers. Nu kunnen we vanuit onze vertrouwde locatie verder bouwen en ons nog meer richten op ons primaire werk: een gevarieerd en gezond voedselpakket voor onze cliënten", aldus Annick.

Wethouder Ellermeijer sprak tijdens het bezoek zijn waardering uit voor alle vrijwilligers. "Het werk dat hier wordt gedaan is enorm belangrijk voor Amstelveen. We zijn blij dat beide organisaties nu zekerheid hebben over de huisvesting de komende vijf jaar."