• Jan Kamminga bij de wegenwachtauto waarmee hij nu op weg is naar Senegal.

    Eigen foto

Voor goede doel naar Afrika

NES A/D AMSTEL Jan Kamminga is zondag in Nes aan de Amstel uitgezwaaid voor een reis van 8.000 kilometer naar Abéné in Zuid-Senegal. De auto waarmee hij de reis maakt is ingericht als wegenwachtauto en wordt na aankomst weggeven.

Jan Kamminga woont inmiddels 26 jaar in Nes aan de Amstel. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. Samen met zijn vrouw Sonja heeft hij iets met Afrika. ¨Van 1982 tot 1985 hebben wij in Tanzania gewoond en dat heeft ons leven gekleurd. Sinds 2010 komen we in West -Afrika, Sonja volgt daar muzieklessen en ik ga de laatste jaren mee. Omdat trommelen niet mijn ding is ben ik wat rond gaan lopen en heb contact met enkele mensen gemaakt. Sonja is in Nederland gestart met inzamelen van spullen en kleding die we naar Senegal sturen. De mensen die ik daar ontmoet heb, verzorgen de verdere distributie. Vorig jaar hebben we een auto vol gepropt met kleding en per schip naar Banjul gestuurd. Helaas is toen niet alles heel aangekomen, de auto heeft schade opgelopen tijdens het transport. Dit jaar ga ik het anders doen, ik ga de auto er zelf heen rijden. Circa 8000 kilometer door Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië, Senegal en Gambia om uiteindelijk in het plaatsje Abéné in Zuid-Senegal uit te komen. Dat doe ik niet alleen, maar met de stichting ´Go for Africa". Deze stichting maakt de reis naar Banjul voor de vijftiende keer. Dit jaar gaan we met 66 mensen en 30 auto's. de meeste mensen zijn studenten van technische scholen die in Gambia en Senegal stages lopen. De auto's worden geschonken aan goede doelen zoals ziekenhuizen, scholen enz. Mijn auto gaat naar Abéné, waar hij wordt ingezet als een soort wegenwachtauto. Op deze manier draag ik een steentje bij aan de mobiliteit in de provincie. Op deze manier kunnen wij een beetje helpen om het leven iets makkelijker te maken voor deze mensen.

Wie de actie wil steunen kan (ook tijdens de reis) meer info vinden op www.goforafrica.nl / www.facebook.com/GoForAfrica