• Burgemeester Eenhoorn bij preventieve voorlichtingsactie in de Q-parkgarage in het Stadshart.

    Gemeente Amstelveen

Voorllichtingsactie ter preventie van auto-inbraken

AMSTELVEEN Politie en gemeente Amstelveen werken samen om het aantal auto-inbraken in Amstelveen te verminderen. Begin van dit jaar vonden er diverse acties plaats om automobilisten te waarschuwen voor autokrakers. In het kader van de Week van de Veiligheid gebeurt dat nu opnieuw. Op dinsdag 9 oktober vond een preventieve voorlichtingsactie plaats in de Q-parkgarage in het Stadshart. Deze actie is in samenspraak georganiseerd met Unibail-Rodamco-Westfield en de politie. Burgemeester Bas Eenhoorn sprak samen met de politie automobilisten aan om hen tips te geven om autokraak te voorkomen. Unibail-Rodamco-Westfield waarschuwt via LED-schermen in de parkeergarage automobilisten voor autokrakers.

Burgemeester Bas Eenhoorn: "Het komt helaas nog steeds voor dat mensen hun laptop of tas in hun auto laten liggen. Doe dat niet, geef autokrakers geen kans!´ Hij roept iederen op om na het parkeren  waardevolle spullen uit de auto te halen en de  de auto goed af te sluiten. ¨Het is en blijft namelijk heel vervelend als je auto wordt opengebroken. En bel 112 bij verdachte situaties. We moeten blijven samenwerken in de strijd tegen auto-inbraken."

In Amstelveen worden voornamelijk losse waardevolle spullen uit auto's gestolen. Daarnaast vindt ook diefstal plaats van airbags, navigatieapparatuur, velgen/wielen/banden en kentekenplaten. Tussen 1 oktober en 1 maart is het lang donker. In deze periode worden meer inbraken gepleegd dan in andere maanden.  

WEEK VAN DE VEILIGHEID Naast de preventie voorlichtingsactie tegen autokraak vinden er nog meer veiligheidsacties plaats in de Week van de Veiligheid. Participe, de winkeliersvereniging Westwijk en de Bewonersinitiatiefgroep Wijkplatform houden op zaterdag 13 oktober een markt op het terrein van gezondheid, veiligheid, bewegen en zorg. Ook de brandweer, gemeente en politie zijn aanwezig om bezoekers te informeren over allerlei veiligheidsthema's, zoals woning- en auto-inbraken maar ook allerlei informatie over brandveiligheid. De markt vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats op het Westwijkplein.

Op vrijdag 12 oktober vindt een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor senioren en veiligheid in Ontmoetingscentrum De Meent. De politie