• Naomi Heidinga
  • Wethouder Ellermeijer bij DVH

    Gemeente Amstelveen
  • Wethouder Van Ballegooijen bij Het Palet

    Gemeente Amstelveen
  • Wethouder Van Ballegooijen bij diner voor ouderen.

    Gemeente Amstelveen

Vrijwilligers in actie in kader NL Doet

AMSTELVEEN Vrijwilligers konden vrijdag en zaterdag ook in Amstelveen aan de slag om te schilderen, plantenbakken te vullen en schoon te maken in het kader van NL Doet. De Jaarlijkse landelijke actie vormt voor sportclubs, verenigingen, verzorgingstehuizen en andere instellingen het moment om inwoners om hulp te vragen. Niet voor alle klussen waren overigens belangstellenden te vinden, mogelijk mede vanwege de slechte weersomstandigheden. Zo ging het vlechten van wilgentakken voor speelwerktuigen op speelboerderij Elsenhove om die reden niet door. Het Zonnehuis was een van de vele andere iocaties waar vrijwilligers wel aan de slag gingen. Daar werden zaterdagmiddag plantenbakken opgefleurd.

De wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer hebben dit weekend ook meegedaan aan de vrijwilligersactie NL Doet. Vrijdag ging Van Ballegooijen overdag naar basisschool 'Het Palet'. De kinderen kregen voorlichting over fruit en mochten ook proeven. Ook werden rond de school bessenstruiken geplant. Het wijkplatform Keizer Karel Park hielp mee. 's Avonds woonde wethouder Van Ballegooijen het jaarlijkse diner voor 150 ouderen bij dat KPMG in samenwerking met de Zonnebloem organiseerde.

DVH Wethouder Rob Ellermeijer stak zaterdag de handen uit de mouwen op Honkbal- en Softbalvereniging De Vliegende Hollanders (DVH). Daar kregen onder meer de dug-outs een grondige opknapbeurt