• Eigen foto

VVD Amstelveen haalt hard uit naar gemeente Aalsmeer

AMSTELVEEN VVD-fractievoorzitter Kees Noomen heeft woensdag 10 juli tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Amstelveen hard uitgehaald naar de gemeente Aalsmeer. Volgens Noomen is de ambtelijke samenwerking tussen beide gemeenten momenteel 'onze grootste bedreiging'. 

Noomen deed zijn uitspraken tijdens het behandelen van de Perspectiefnota 2020. Volgens de liberaal worden teveel zaken over de hoofden van Amstelveen heen besloten dan wel geblokkeerd en loopt de gemeente door de ambtelijke samenwerking met de gemeente Aalsmeer 'een groot financieel risico'. 

EU-CRISIS "Aalsmeer speelt een beetje het Griekenland tijdens de EU-crisis", aldus Noomen. "Er wordt bestuurlijk wel onderhandeld, maar je kan pas hard onderhandelen als je weet hoeveel je beste alternatief kost." De VVD'er vroeg het college daarom snel met een raming van de kosten te komen die Amstelveen loopt als de samenwerking eventueel stuk loopt. Overigens gaf Noomen ook eerlijk toe dat zijn partij in 2014 als initiatiefnemer van een motie juist aan de wieg stond van de samenwerking die hem nu zoveel zorgen baart.

Ook AVA-fractievoorzitter Michel Becker ging tijdens dezelfde vergadering in op de band die momenteel tussen Aalsmeer en Amstelveen bestaat en ook hij had het nodige op te merken over de buren. "Het is onacceptabel dat Aalsmeer hier in gebreke blijft", zo zei hij over zowel ICT-kosten als kosten voor gezamenlijke dienstverlening die - zo vindt AVA - nog door Aalsmeer voldaan moeten worden. "Wij verwachten hierin een kordaat optreden van het college."