• Google Streetview

VVD wil tijdelijk verkeersregelaars op Sportlaan

AMSTELVEEN De VVD-gemeenteraadsfractie heeft het college van B en W verzocht om tijdelijke inzet van verkeersregelaars ter hoogte van de rotonde Sportlaan/Van der Hooplaan. Dat naar aanleiding van een ernstige aanrijding op donderdag 10 januari tussen een motorscooterrijder en een scholier op de fiets ter hoogte van het Amstelveen College. Beide betrokkenen raakten daarbij zwaar gewond.

Voor de korte termijn (de donkere winterdagen) wil de VVD dat er waar nodig verkeersregelaars worden ingezet om de situatie veiliger te maken voor fietsers en voetgangers, waarbij een belangrijk aandeel uit scholieren bestaat. Daarnaast roept de fractie het college op om een onderzoek te starten naar een structurele oplossing voor het veiliger afwikkelen van het verkeer. De hoge verkeersdruk in de directe omgeving van de rotonde Sportlaan - Van der Hooplaan leidt volgens de VVD (met name) in de ochtendspits tot verkeersonveilige situaties.

VVD-raadslid Arjan Gerritsen: "Het is een wereld van verschil als ik 's ochtends om 8.00 uur of om 8.30 uur aan kom rijden bij de kruising van de Sportlaan met de Van der Hooplaan. Het is daar in de directe omgeving in de ochtend ontzettend druk. Dat beleeft een piek gedurende de ochtendspits als honderden mensen tegelijk op weg zijn naar de plaats van bestemming." Wat de VVD betreft moet er wat gebeuren aan de enorme hoeveelheid verkeer en de veilige afwikkeling daarvan.

Aan de hand van schriftelijke vragen roept Gerritsen B en W op om in ieder geval tijdelijk verkeersregelaars in te zetten. 'Het is deze periode in de ochtend nog donker en als dat gepaard gaat met regen wordt het al gauw onoverzichtelijk en gevaarlijk', aldus Gerritsen. De Internationale School even verderop aan de Sportlaan gebruikt met succes al enige tijd enkele verkeersregelaars om de situatie ter plaatse veiliger te maken. Dat zou als voorbeeld kunnen dienen.

De VVD roept het college daarnaast op om een onderzoek te starten naar een structurele oplossing. Het is bijvoorbeeld goed om te kijken naar mogelijkheden om de diverse verkeersstromen uit elkaar te trekken, zodat niet ál het verkeer wordt geconcentreerd op één locatie. Verder is de inrichting van de oversteek aan de Sportlaanzijde van het Amstelveen College nu niet ideaal. 'Het gaat hier om de veiligheid van fietsers en voetgangers; scholieren in het bijzonder. Wij hebben daarom goede hoop dat het college met oplossingen komt voor zowel de korte termijn als langere termijn' , aldus Gerritsen.