• Wethouder Ellermeijer gaf maandag het startsein voor de projectweek op basisschool De Zwaluw.

    Gemeente Amstelveen

Week van Verkeer op basisscholen in Amstelveen

AMSTELVEEN Basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel en de Piet Hein School en de School of Understanding in Amstelveen doen deze week mee aan de Week van Verkeer. In deze week leren kin-
deren op speelse manier over verkeersregels en waar ze op moeten letten.

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer) gaf maandag de aftrap van de Week van het Verkeer op basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel. "Velen van jullie kunnen natuurlijk al goed fietsen, maar de verkeersregels kunnen soms best lastig zijn. Toch is het enorm belangrijk dat jullie de regels goed leren, zodat jullie veilig op school kunnen komen", sprak de wethouder de kinderen toe. "Daarom gaan jullie de hele week aan de slag met puzzels, speciale verkeerslessen en VR-brillen om zo op een leuke manier kennis te maken met de regels."

Activiteiten zoals de Week van het Verkeer maken het mogelijk dat kinderen zelfstandig fietsend en lopend van en naar school kunnen gaan. "Het is goed dat deze thematiek wordt onderwezen op scholen. Veiligheid in het verkeer staat voorop en is ook een belangrijk aandachtspunt van het college van B en W. Daarom werken we bijvoorbeeld met prioriteit aan eenduidige verkeerssituaties rond scholen," aldus de wethouder.

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek die bedoeld is om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken. De week wordt georganiseerd door Vervoerregio Amsterdam.