• Gemeente Amstelveen

Wethouder roept jongeren op te stoppen met roken

AMSTELVEEN De gemeente streeft naar een rookvrij Amstelveen. Naast het rookvrij maken van onder andere speeltuinen, sportverenigingen en schoolpleinen stimuleert de gemeente ook inwoners die willen stoppen met roken. Wethouder Marijn van Ballegooijen ging vrijdag daarom het Stadshart in met preventiemedewerkers van Brijder Jeugd. Samen spraken zij met rokende jongeren.

"Roken is niet meer van deze tijd, dat beseffen de meeste jongeren ook wel, maar stoppen is lastig", zo weet Van Bellegooijen. "De gemeente wil hen helpen met deze actie. Jongeren kunnen onder begeleiding van Brijder Jeugd stoppen."

Naast gesprekken komt er ook een app, vertelt wethouder Jeugd en Onderwijs Frank Berkhout. "We introduceren daarnaast de 'Stopstone'-app van het Trimbosinstituut. De app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Bij een moeilijk moment kun je in de 'app motivators' bekijken die helpen om het stoppen vol te houden. Er worden goede resultaten mee geboekt, dus we hopen dat ook Amstelveense jongeren hiermee makkelijker stoppen met roken."

Om het stoppen nóg aantrekkelijker te maken schrijft de gemeente een wedstrijd uit. Jongeren maken kans op een sneaker-bon ter waarde van 100 euro. Om kans te maken moeten ze de app downloaden en een eigen motivator ontwerpen. Een motivator is een foto met een motiverende spreuk of tekst. Deze printscreen van de motivator moeten ze vóór 15 april 2019 op Instagram plaatsen met de #waaromikstop. De beste motivator wint de sneaker-bon. Meer informatie staat hier.