• Het team dat betrokken is bij de scan: Iris Brugman (gemeente Amstelveen), Laura Vermeulen en Rikke Komen (Tao of Care) die ook de wijk ingaan.

    pr

Wethouder Van Ballegooijen in gesprek over dementie

AMSTELVEEN De gemeente en het door haar ingehuurde bureau Tao of Care is bezig met gesprekken over ondersteuningsbehoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Donderdag 19 juli was wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen ook bij een groepsgesprek met mantelzorgers aanwezig.

Van Ballegooijen: ,,We zitten nu in een eerste fase. We willen luisteren wat mensen met dementie en hun mantelzorgers nodig hebben. Het is heel aangrijpend om de verhalen te horen van de mantelzorgers. Mensen die heel veel jaren mantelzorg verlenen, ook voor partners of familie met dementie. Ze willen meer ondersteuning en informatie. Er moet meer ondersteuning komen die inspeelt op de sociale aspecten van een leven met dementie. Daar gaan we als gemeente aan werken."

Vanaf april is gemeente Amstelveen bezig met het uitvoeren van een scan die behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers in kaart brengt. Het onderzoek moet inzicht geven in de ervaringen die mensen met dementie en mantelzorgers hebben met het huidige ondersteuningsaanbod. Het team heeft al gesprekken gevoerd met onder andere, de wijkverpleging, de dagbesteding, de mantelzorgconsulent en dus ook met mantelzorgers. Deze geven allemaal input voor een gesprek met diverse Amstelveense zorg- en welzijnspartijen over hoe de dementie- en mantelzorgondersteuning in Amstelveen verder verbeterd kan worden.