• Eigen foto

Wethouders bezoeken 'Amstelveen Beweegt Gezond!'

AMSTELVEEN Wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer hebben vandaag een bezoek gebracht aan 'Amstelveen Beweegt Gezond!' in zwembad De Meerkamp. Op vrijdag is het zwembad volledig gereserveerd voor beweegactiviteiten voor volwassenen. Tijdens deze ochtend kan er een keuze gemaakt worden tussen aquasportactiviteiten, oplopend van licht intensief tot zwaar intensief en/of banenzwemmen.

Amstelveen Beweegt gezond! is in eerste instantie bedoeld om mensen een kans te geven gezond te bewegen. Niet minder belangrijk is dat er na het zwemmen onder het genot van een kopje koffie op het terras even met elkaar gepraat kan worden. Het is een ontmoetingsplek, er worden onderlinge contacten gelegd, men gaat ook buiten het zwembad samen dingen doen en er worden nieuwe vriendschappen gesloten.

GEZOND "Het is heel goed en gezond dat volwassenen actief blijven", zo zag wethouder Van Bellegooijen. "Zwemmen is gezond. Kom ook een kijken." Ook wethouder Ellermeijer was tevreden. "Goed om te zien hoe enthousiast er wordt lesgegeven, maar ook zeker hoeveel plezier de deelnemers hebben. Bewegen is cruciaal voor de vitaliteit, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is het goed dat senioren hier terecht kunnen. Daarnaast zie je echt dat het een leuke ontmoetingsplaats is waar deelnemers na afloop samen een kop koffie drinken."

De enthousiaste deelnemers spraken met beide wethouders. Zij gaven aan hoe belangrijk deze activiteit voor hen is, velen van hen doen al jaren mee. Directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur onderstreepte het grote succes van Amstelveen Beweegt Gezond! door een derde ochtend aan te kondigen vanaf september dit jaar.

Amstelveen Beweegt gezond! is op maandag- en vrijdagochtend. Meer informatie is hier te vinden of verkrijgbaar via 088-8585185 of info@meerkamp.nl.