• Agenten doorzoeken de berm op zoek naar eventueel weggegooide goederen.

    Politie Amstelveen
  • Politie Amstelveen

Wilde achtervolging door Amstelveen eindigt in Uithoorn

AMSTELVEEN De politie heeft maandagochtend rond 4.30 uur na een wilde achtervolging door Amstelveen en Amsterdam een verdachte aangehouden in Uithoorn. Een tweede verdachte werd eerder al aangehouden in Amstelveen.

De nachtdienst zag rond 4.30 uur een personenauto rijden in het oude dorp. De agenten gaven de auto een stopteken, maar de bestuurder ging er vandoor in plaats van te stoppen. Aan de Poortwachter stopte de auto alsnog, waarna de bestuurder uit het voertuig sprong en te voet verder ging. Deze man is uiteindelijk in de voortuin van een woning aan de Veldlust aangehouden.

WILDE CAPRIOLEN Een tweede inzittende van de auto was intussen achter het stuur van het voertuig gekropen, en koos opnieuw het hazenpad. Er ontstond een achtervolging waarbij snelheden van ruim 150 kilometer per uur werden gehaald. De bestuurder leek koste wat kost te willen ontsnappen want hij haalde wilde capriolen uit, reed meerdere malen door rood en maakte zelfs gebruik van fietspaden.

De achtervolging zette zich over de Beneluxbaan voort in de richting van Amsterdam, waarbij meerdere politievoertuigen aansloten. Uiteindelijk reed de auto weer terug richting Amstelveen en vervolgens Uithoorn. Bij een tankstation aan de Zijdelweg zette de verdachte de auto langs de kant, waarna hij rennend probeerde te vluchten. Agenten wisten hem daarna direct aan te houden. 

WEGGEGOOID De volgende ochtend hebben meerdere agenten in de bermen en rond de rotonde op de Zijdelweg gezocht naar mogelijk weggegooide goederen door de tweede aangehouden verdachte. De verdachten zijn jongemannen uit Amsterdam en Amstelveen. Zij hebben beide een drugstest ondergaan, deze was negatief.

Na uitgebreid onderzoek aan en in  de auto en het zoeken in de berm zijn de verdachten gehoord. Van de laatste bestuurder is het rijbewijs ingevorderd en er zal een mededeling worden gedaan met betrekking tot hun rijvaardigheid bij het CBR. Ook is de auto in beslag genomen. De officier van justitie zal bepalen wat de afhandeling zal zijn.