• EvL/Davey Baas

Wilde achtervolging eindigt in Amstelveen

AMSTELVEEN Een wilde achtervolging van een bestelbusje door de politie is zondagavond rond 23.00 uur geëindigd in Amstelveen. Even daarvoor wilde agenten bij  Europaplein ter hoogte van Amsterdam RAI een algemene controle uitvoeren op een blauw bestelbusje. Bij het zien van het stopbord van de politie, gaf de bestuurder gas en verdween richting Amstelveen.  Meerdere politievoertuigen deden mee met de achtervolging. De achtervolging ging via de Beneluxbaan naar de Bovenkerkerweg.  Er werden daarbij hoge snelheden gehaald. De bestuurder van de bestelbus kon net een tram 5 bij Amstelveen-centrum ontwijken.

Op de Bovenkerkerweg ter hoogte van bowlingcentrum De Kegel gingen agenten voor de bestelbus rijden om de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder  knalde vervolgens tegen de politievoertuig en kwam tot stilstand. De agenten sprongen uit hun auto en haalde de bestuurder uit de bestelbus. De bestuurder is aangehouden en naar het bureau gebracht . De bestelbus is veiliggesteld door de politie. 

Waarom de bestuurder de stop-teken van de politie heeft genegeerd is vooralsnog niet bekend. De bestuurder verkeerde volgens de politie niet onder invloed van alcohol of drugs.