• Een foto van de onlangs vernieuwde Albert Heijn in Uithoorn, met meer aandacht voor vers.

    Foto Yasmin Hargreaves

Meer ruimte voor vers in nieuw winkelconcept AH Bovenkerk

AMSTELVEEN Albert Heijn Bovenkerk wordt verbouwd. Op 4 oktober is de winkel dichtgegaan; woensdag 16 oktober gaat de winkel om 14.00 uur weer open voor het publiek. De AH aan de Maalderij wordt ingericht volgens het nieuwste winkelconcept. Tot aan de opening is het nog even buffelen voor de medewerkers. "Zaterdag stonden we met 180 man de schappen te vullen," aldus supermarktmanager Nico Bon. Ook in de dagen erna is het aanpezen, zodat de winkel op tijd klaar is voor de opening.

Volgens de supermarktmanager was de winkel wel toe aan een verbouwing. "Onze winkel was inmiddels twaalf jaar oud. Na tien jaar is een winkel wel afgeschreven, daarna worden de meeste winkels verbouwd. Vernieuwing was ook nodig in verband met onze concurrenten. We waren een pilotwinkel, dat betekent dat we de afgelopen jaren steeds een aantal nieuwe dingen hebben getest. Nu wordt echter de hele winkel aangepakt. Alleen de muren zijn blijven staan. Alles is gestript: de winkelinrichting, vloer, het plafond en zelfs de kantoren."

In de nieuwe winkel krijgen verse producten de hoofdrol. "We hebben straks een grotere versafdeling, de houdbaar-afdeling is wat kleiner. Naast een groot aanbod aan verse producten kan de klant straks zelf porties bepalen van bijvoorbeeld kruiden en paddenstoelen. Daarnaast komt er een sushideli, waar de hele dag verse sushi te verkrijgen is. Ook krijgen we een opstelling als in een markthal voor kaas, vleeswaren en delicatesse-producten. In de winkel komt ook een grill. En we bieden onze klanten een stomerijservice."

Naast een groter assortiment wordt de winkel voorzien van de laatste technische snufjes. "We krijgen nieuwe tv-schermen en elektronische schapstickers bij de AGF (aardappelen, groente en fruit). Later wordt dit uitgebreid naar de rest van de winkel. Koelinstallaties zijn nieuw en zo duurzaam mogelijk."

Er komen meer zelfscankassa's, maar dat gaat niet ten koste van het aantal reguliere kassa's. "We hebben een heel gemêleerd publiek, van jong tot oud. Sommige mensen gaan liever naar de kassa, anderen doen het scannen zelf. Beide groepen willen we bedienen."

De winkel gaat 16 oktober om 14.00 uur weer open voor het publiek. De winkel wordt geopend door wethouder Herbert Raat. Daarvoor is vanaf 13.00 tot 14.00 uur een receptie voor genodigden. De opening gaat gepaard met verschillende kortingsacties en daarnaast is er van alles te proeven voor de klanten. "Ook zullen we klanten wegwijs maken in het zelfscannen."

AH Bovenkerk is de grootste supermarkt van Amstelveen. "We hebben het grootste assortiment en mensen kunnen hier gratis parkeren."

Dit jaar worden zo'n 150 AH winkels in Nederland omgebouwd volgens het nieuwe concept.