• BBB Bingo.

    Panta Rhei
  • Panta Rhei
  • Panta Rhei
  • Panta Rhei
  • Panta Rhei

Winst miniondernemingen Panta Rhei voor microkredieten

AMSTELVEEN Scholengemeenschap Panta Rhei heeft vrijdag het project Day for Change afgesloten. Bij dit project zetten derdejaars mavoleerlingen en derdejaars leerlingen in de richting Ondernemen & Verkoop in groepjes hun eigen minionderneming op. Met behulp van een microkrediet, voorgefinancierd door Rabobank Amstel en Vecht, hebben ze vervolgens échte winst gemaakt.  Die winst komt ten goede van de Stichting Day for Change, die daarmee de verstrekking van microkredieten in de Derde Wereld mogelijk maakt. De leerlingen komen op deze manier in aanraking met ondernemerschap én leren tegelijkertijd het nodige over economische verschillen in de wereld.


Verschillende ondernemers uit Amstelveen stonden de leerlingen bij tijdens de voorbereidingen voor oprichting van de miniondernemingen. Het project is daarmee volgens Panta Rhei een mooi voorbeeld van waartoe samenwerking tussen het Amstelveense bedrijfsleven en onderwijs kan leiden.

Vrijdag presenteerden de leerlingen het resultaat van hun miniondernemingen en keken ze terug op hetgeen ze geleerd hebben. Ze deden dit in de vorm van een informatiemarkt. Naast ouders en docenten waren daarbij ook de Rabobank Amstel en Vechten verschillende ondernemers uit Amstelveen die de leerlingen hebben ondersteund aanwezig. De leerlingen vertelden enthousiast over de activiteiten en resultaten van hun bedrijfjes. Opvallend was de creativiteit waarmee gaandeweg is bijgestuurd om de bedrijfjes tot een zo groot mogelijk succes te maken.

De jury koos als hoofdwinnaar het bedrijf BBB Bingo, dat een geslaagde bingomiddag voor ouderen in Klaasje Zevenster verzorgde. Winnaar op het gebied van achtergrond en resultaat van het bedrijf werd Sport & Go. Funday werd de winnaar op het gebied van economische koppeling. De winnende ondernemingen kregen een bon om met hun groepje bij Loogman Aalsmeer te genieten van een drankje met een snack. De leerlingen van hoofdwinnaar BBB Bingo kregen daarnaast ieder een bioscoopbon.

Namens de leerlingen overhandigde docent Kimberly van Smoorenburg een cheque met de opbrengst van 523,30 euro aan Inge Reyntjes van Stichting Day for Change.