• Pr

Winter Village in Stadshart Amstelveen dit weekend van start

AMSTELVEEN Het Stadsplein is van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari het toneel van de derde editie van Winter Village. Het winterse dorp bestaat uit veertig kerstmarktchalets met een divers aanbod aan feestdagencadeaus, een lekkernijenplein met een echte Duitse Schirmbar Carrousel en de bekende schaatsbaan met entertainment zoals discoschaatsen en schaatslessen voor de allerkleinsten. Op zaterdag 8 december gaat  Winter Village officieel van start met optredens van onder anderen Monique Smit en Justin de Mari en Julia van Helvoirt, bekend van het tv-programma House of Talent. Ook geven jonge kunstschaatstalenten van KVM on Ice een spectaculaire demonstratie op het ijs.

De kerstmarkt is van vrijdag 7 december tot en met zondag 30 december dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur. De schaatsbaan is tot en met zondag 6 januari het bruisende middelpunt van alle activiteiten. Schaatsers van alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Zo worden er schaatslessen gegeven, zijn er speciale schaatsmomenten voor de allerkleinsten op dinsdagochtend tussen 9.00 uur en 11.00 uur en gaan de ijzers van de vloer bij het discoschaatsen. IJsprinsessen Anna en Elsa brengen de Winter Village traditiegetrouw ook weer een bezoekje op zondag 23 december vanaf 14.00 uur (gratis entree). Ook brengen de Minions dit jaar een bezoek op zaterdag 5 januari om 14.00 uur (gratis entree). Op zondag 6 januari vindt vanaf 12.00 uur het afsluitingsfeest plaats van Winter Village Amstelveen. De entree voor de schaatsbaan bedraagt 7 euro per persoon (voor de duur van 2 uur). Schaatshuur is gratis.

Het Winter Village beschikt ook dit jaar weer over een binnenbar waar bezoekers terecht kunnen voor winterklassiekers als warme chocolademelk en glühwein. Een nieuwe toevoeging is het lekkernijenplein met onder andere een echte Duitse Schirmbar Carrousel. Ook biedt restaurant Winter Village een menukaart met winterse gerechten. Daarnaast is er een nostalgische carrousel, een zweefmolen, en enkele andere attracties.

Voor meer informatie http://www.wintervillageamstelveen.nl/ of https://www.stadshartamstelveen.nl/