• Bibliotheek Amstelland

Zomercursus ´Werken met e-overheid´ in bibliotheek

AMSTELVEEN] Belangstellenden kunnen in juli in Bibliotheek Stadsplein gratis de vierdelige cursus ´Digisterker, Werken met de e-overheid´ volgen. De overheid vraagt steeds vaker van burgers hun zaken via internet te regelen, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De bibliotheek biedt daarom deze cursus aan voor mensen die er online nog niet zelfstandig uitkomen. 

De cursus is bestemd voor mensen die een basiskennis van computer en internet hebben en graag willen leren hoe ze zelfstandig al hun overheidszaken online regelen. In de eerste les maken zij zelfstandig een DigiD aan. Wie al een DigiD heeft, kan les 2 instromen. In de opvolgende lessen leren deelnemers hoe zij op de websites van de overheid de juiste informatie kunnen vinden om bijvoorbeeld toeslagen aan te vragen of een rijbewijs te verlengen. Nadat de juiste formulieren gevonden zijn, wordt uitgelegd hoe deze op de juiste manier ingevuld en verstuurd moeten worden.

De cursus 'Digisterker' begint op woensdag 3 juli en wordt vervolgd op 10, 17 en 24 juli. De tijden zijn van 10.15 tot 12.15 uur. De cursus wordt gegeven door gespecialiseerde medewerkers. Meer informatie over de cursus is hier te vinden. 

. De cursus is gratis, aanmelden kan via e-mail: a.furnee@debibliotheekamstelland.nl