Manifesteren: hoe doe je dat? 5 tips

23-09-2019, 09:29 |Van onze partner

Als mensen hebben wij de neiging om onze aandacht op de negatieve aspecten van het leven te leggen. We voelen stress, staan in de file, hebben een slecht humeur of krijgen die ene promotie maar niet. Het manifesteren zorgt er juist voor dat je jezelf op de positieve aspecten van je leven focust, en hierdoor meer positiviteit in je leven krijgt. Zo leer je alleen te praten en denken over de dingen die je graag meer in je leven zou hebben: en dus niet die file of die gemiste promotie. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je alleen maar positieve dingen in je leven manifesteert? We geven je een aantal handige tips.

1. Kijk naar de gegevens van je geboorte
Iedereen heeft in zijn leven te maken met andere tegenslagen en iedereen gaat hier op een eigen manier mee om. Toch kun je zien welke aspecten invloed kunnen hebben op jouw leven: zowel op een positieve als negatieve manier. De horoscoop tweelingen heeft bijvoorbeeld een andere levensloop en andere invloeden dan de horoscoop schorpioen. Je kunt online de horoscopen lezen om te ontdekken hoe je hier op in kunt spelen en wat van invloed kan zijn op jouw leven. Heeft het element water bijvoorbeeld een positieve invloed op jouw algemene gesteldheid? Dan kun je jouw positieve manifestaties meer kracht geven door water op zoveel mogelijk manieren terug te laten komen in je leven: in je lichaam, in je huis, in je tuin - en ga zo maar door.
 

2. Leef en denk bewuster
Probeer jezelf iedere dag eens wat bewuster te worden van negatieve gedachten, gevoelens en negatieve energie van anderen. Voel je negativiteit van anderen? Loop dan weg zodat jij lekker in je positieve mindset kunt blijven. Voel je negatieve gevoelens opkomen? Probeer deze dan te accepteren, los te laten en vervolgens om te zetten tot iets positiefs. Bewustwording is de eerste stap!
 

3. Werk met weerstand
Je zult zeker in het begin veel weerstand ervaren wanneer je negatieve gedachten en gevoelens om wilt zetten tot iets positiefs. Probeer alle vormen van negativiteit toch te veranderen in iets dat mooier, en zachter is. Het hoeft niet altijd meteen te lukken! Ook een kleine draai maakt een groot verschil.
 

4. Luister naar jezelf
Luister goed naar de gedachten die in je hoofd spelen en realiseer jezelf iedere keer weer dat je met dit soort gedachten je eigen realiteit manifesteert. Zijn ze negatief? Dan is dit een mooi moment om wat positiever na te gaan denken.
 

5. Omring jezelf door positiviteit
Positieve mensen om je heen maken het ook voor jou een stuk makkelijker om positief te denken en voelen. Probeer jezelf dus zoveel mogelijk door positiviteit te omringen.